Skip to main content

2018 Avrupa Kültür Başkenti Valletta Seçildi

Malta’nın başkenti ve aynı zamanda UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan tarihi şehir Valletta, 2018 yılı Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Peki bu ne demek? 2018 yılı içinde Malta’da organize edilecek festivaller, dans gösterileri, spor aktiviteleri, konserler veya sergiler gibi kültür ve sanatın her dalından onlarca aktivite demek. 🙂

Malta Cumhuriyeti kültürel yaşamı ve dokuyu yansıtabilmesi ve turizme katkı sağlaması bakımından bu fırsatı oldukça çok iyi değerlendirme gayesinde. Bu doğrultuda Valletta 2018 Vakfı tarafından organize edilecek etkinliklerin detayları belli olmaya başladı. Kısaca özetlemek gerekirse, 4 farkı ana tema çerçevesinde etkinlikler düzenlenecek. Bu temalar “Nesiller, Yollar, Şehirler ve Adalar” şeklinde. Valletta’nın 4 ana medyanının çevresinde (St. George’s Meydanı, St. John’s Meydanı, Castille Meydanı, Triton Çeşmesi Meydanı) performans sanatçılarından açık hava akrobatlarına kadar dans ve müzik dolu kutlamalar 14 Ocak itibariyle başladı.

2018 yılında Malta’da olacak öğrencilerimiz, gönüllü olarak organizasyon ekibine katılarak farklı ve eğlence dolu bir tecrübe edinebilirler.

MaltaVista'dan Uçak Bileti Kampanyası

MaltaVista takipçilerinin yıl boyu paylaşacağımız fotoğraf ve videolara bakarak iç geçirmesini ve yıl sonunda “keşke bu sene Malta’ya gitseydim” diyerek pişman olmaması adına biz de elimizi taşın altına koyma ve öğrencilerimize uçak bileti hediye etme kararı aldık. Malta dil okulu kampanyalarımız için tıklayabilirsiniz.

2018 yılında Malta’da bizlerle beraber olacak tüm öğrencilerimize hayatları boyunca unutamayacakları güzelliklerle dolu hatıralar ve elbette verimli bir dil eğitimi diliyoruz. 2018 Avrupa Kültür Başkenti Valletta ve 2018 yazında MaltaVista tarafından organize edilecek etkinlikler ile ilgili detayları tekrar aktarıyor olacağız. Sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.