Skip to main content

2019 Malta Dil Okulları ve Erken Kayıt Kampanyaları

2019 yılında Malta’ya dil eğitimi için seyahat etmeyi planlayan öğrenciler araştırmalarına başladı. Biz de 2019’da Malta’da bir dil okuluna kayıt yaptırmayı düşünen kişiler için bazı tavsiyelerde bulunmak istedik.

Bu yazının yayınladığı tarih itibariyle Malta’daki dil okullarının tamamı 2019 için kayıt almaya başlamıştır. Yani, Malta’daki tüm dil okulları 2019 fiyat listelerini ve eğer varsa erken kayıt indirimlerini açıklamış durumdalar. Dolayısıyla ilk tavsiyemiz, bir dil okuluna karar verip ön kayıt işleminizi indirimli fiyatlardan tamamlamak için çok da vaktiniz kalmadığının farkında olmanızdır. Çünkü, Malta’daki birçok dil okulunun erken kayıt kampanyası ya Kasım ayı sonunda, ya da Aralık ayı sonunda bitecektir. Dolayısıyla, 1 Ocak 2019 itibariyle birçok okulun kampanyası olmayacaktır. Elbette kampanyalı okullar da olacaktır, lakin Malta planı yapan her öğrencinin en düşük bütçe ile en yüksek verimi elde etme isteğinde olduğunu gözlemliyoruz ve doğal olarak da bu isteğe hak veriyoruz. Dolayısıyla danışman pozisyonunda üzerimize düşen görevi yerine getirerek gerek erken kayıt döneminde görüştüğümüz öğrenci adaylarımıza, gerekse de web sitesi ve sosyal medya takipçilerimize süreçlerin işleyişi, avantajlı kayıt dönemleri ve fiyat-performans doğrultusunda okul tavsiyelerimizi sunmaya çalışıyoruz.

Yılbaşı sonrasında okulların yeni kampanyalar yapması da muhtemel, ancak bunu her okul yapıyor demek doğru olmayacaktır. Mesela, geçtiğimiz yıllardaki Ocak-Haziran ayları arasındaki kampanyalarını incelediğimizde, Malta’daki dil okullarının yaklaşık % 70’inin Ocak ayından sonra yeni bir kampanya yayınlamadığını söyleyebiliriz.

Zira, zaten Malta’daki dil okullarının listelerinde yaz dönemi için “yoğun sezon fiyat farkı” şeklinde bir uygulama mevcut. Daha basit bir ifade ile bunu açıklayacak olursak, Malta’da eğitim ve konaklama fiyatları yaz döneminde artış göstermektedir. Bu fiyat artışı yıllardır var olmasına rağmen dil okullarının çok büyük kısmının yaz döneminde kontenjanları dolu olmaktadır. Buradan yola çıkarak, “Okullar fiyat yükselttikleri halde kontenjanlarını doldurabiliyorlarsa, yeni bir promosyon yayınlayarak fiyat düşürmeleri gereksiz bir hamle olacak ve ticari açıdan kardan zarara sebebiyet verecektir.” çıkarımını yapmak yanlış olmayacaktır. Promosyonlar, pazarlama sürecinin bir parçası olarak dönemsel bazda kayıt durumunu analiz ederek süreci şekillendirmek ve sağlıklı bir planlama yapabilmek amacıyla uygulanırlar. Kıssadan hisse: “Nasıl olsa yeni kampanya yapılır, o zaman kayıt olurum!” yaklaşımının doğru olmadığını söylemek gerekir. Diğer yandan bu promosyonların da göstermelik promosyonlar olmadığını hatırlatmak isteriz. Kimi zaman bazı öğrencilerimiz, dil okullarının promosyonlarını bir satış enstrümanı olarak değerlendirip göstermelik olduklarını düşünmektedirler, ancak bu düşüncelerini bize ilettiklerinde somut örnekler ve rakamlar ile bu savın doğru olmadığını kendilerine gösterebilmekteyiz. Şayet bu konuda soru işaretlerine sahip iseniz lütfen bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi talep etmekten çekinmeyiniz.

Bu konuya ilişkin son tavsiyemiz ise, yaz dönemine doğru bazı okullarda söz konusu olabilen kontenjan doluluğudur. Özellikle Malta’nın popüler ancak ekonomik fiyatlı okulları için Mart ayı sonrasında yaz dönemlerine ait kontenjanların dolduğuna ve artık kayıt alamayacaklarına dair bilgi mailleri alıyoruz. Genellikle, ilk olarak konaklamalar dolmakta, sonrasında ise eğitim kontenjanları dolmaktadır. Her okulun mevcuttaki konaklama imkanlarının kısıtlı kapasitede olması, diğer yandan sabit sayıda sınıfı ve her sınıfın maksimum öğrenci kapasitesi bulunması sebebiyle bu durum yaşanabilmektedir. Dolayısıyla, 2019 yaz dönemi için Malta’da dil eğitimi almayı planlıyor iseniz, ön kayıt işleminizi mümkün mertebe erken şekilde tamamlamış olmanızı tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimizin, ön kayıt aşamasında karar verdikleri okul adına 200 €’luk ön kayıt ödemesi yaparak hem güncel fiyatı (kayıt oldukları günkü fiyatı) hem de kontenjanlarını sabitlemiş olurlar. Geri kalan bakiye ise seyahat tarihinden 2 hafta öncesine kadar ödenebilmektedir. Dolayısıyla, sadece erkenden karar vererek ön kayıt yaptırmak, hem erken kayıt fiyatlarından faydalanmanızı, hem de kontenjanınızı ayırtarak tüm detayların tam olarak istediğiniz gibi bir organize edilmesini sağlayabilirsiniz.

2019 Yılı En Ucuz Malta Dil Okulu

2019 yılına dair dil okulu fiyat listelerine açıklandığına göre, hangi okulun en ucuz, hangisinin en pahalı fiyat listesine sahip olduğunu söylemek artık kolay. Malta’daki tüm okulların fiyat listelerini açıp fiyatlarını karşılaştırdığımızda bu gibi somut verilere erişebiliyoruz. Ancak bir dil okuluna karar verirken, sadece fiyat bazlı karar vermemek gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Bu konuda daha önce bir yazı dizisi yayınlamıştık. Eğer Malta’da dil eğitimi almayı planlıyorsanız, aşağıdaki linke tıklayarak bu yazımıza muhakkak göz atmanızı mutlaka tavsiye ederiz.

Malta’da Dil Okulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Hatırlatmak isteriz ki, en pahalı olan dil okulu en kaliteli olmadığı gibi, en ucuz olan dil okulu da en kalitesiz okul olmayabilir. Bu konuda daha detaylı şekilde yukarıdaki blog yazısında bilgi aktardık, ancak tekrar kısaca belirtmek gerekirse okulların fiyat listeleri birçok kritere göre değişebilmektedir. Mesela, okulun sahip oldukları toplam kontenjan, pazarlama stratejisi, konaklama standartları, sunulan imkanlar, birtakım masrafların dahil ya da hariç olması, okulun konumu, öğretmen kalitesi, eğitim materyallerinin niteliği, sosyal aktivite imkanları veya ülke bazlı yayınlanmış promosyonlar gibi.

Diğer yandan herkesin dil gelişimine yönelik ihtiyaçlarının da farklı olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Bu sebeple öncelikle kişinin kendi ihtiyaç analizini yapması, sonrasında kişisel kriterler doğrultusunda okulları irdelemesi daha sağlıklı bir sonuç doğuracaktır. Bunu yapabilmek için de araştırmak, doğru ve güncel bilgiler ışığında şeffaf değerlendirmelerde bulunmak gerekir. Biz MaltaVista olarak öğrencilerimizi tam olarak bu açıdan desteklemeye çalışıyoruz, ancak nihai karar her zaman öğrencilerimizindir.